Bamboe

Op zoek naar een duurzaam shirt

Bij mijn zoektocht naar een duurzaam shirt kwam ik al snel uit bij bamboe en ik zal jullie vertellen waarom:
•Bamboe groeit op gronden die ongeschikt zijn voor landbouwgewassen.
•Bamboeteelt is duurzamer dan katoenteelt omdat bamboe drie keer per jaar bijgroeit, zonder chemische middelen en zonder water uit irrigatie, enkel regenwater is voldoende.
•Bamboe groeit zonder chemische bestrijdingsmiddelen! Dit kan belangrijk zijn voor mensen die allergische reacties vertonen tov kleding, bamboe is voor sommigen een oplossing.
•Bamboe groeit erg snel, de opbrengst van bruikbare vezels per ha ligt hoger dan bij katoen.
•Bamboe groeit verder na het kappen, het wortelgestel blijft in de bodem en beschermt deze tegen erosie.
•Bamboe absorbeert meer CO2 dan bomen en produceert meer zuurstof dan bomen.Verder heeft bamboe nog een aantal voordelen:

•Bamboe stof voelt bijzonder zacht aan.
•Kleding van bamboe is aangenaam in de zomer en de winter. Bamboevezels ademen beter dan katoenvezels. Daardoor is bamboe kleding behaaglijk warm in de winter en heerlijk fris in de zomer.
•Bamboe vezels zijn van nature hypo-allergeen. De anti-bacteriologische eigenschappen maken dat bamboe kleding zweetgeurtjes opvangt en langer neutraliseert, je zal dus langer fris ruiken met een bamboe shirt.
•Mensen met huidirritatie of allergische reacties op kleurstoffen in kleding kunnen geholpen zijn met bamboe kleding.

De verwerking van bamboe tot shirt

De productie van onze kleding gebeurt in Portugal met partners die werken voor de veeleisende Europese modemarkt. Onze confectiebedrijven garanderen goede werkomstandigheden en faire (eerlijke) lonen. Wij bezoeken geregeld onze partners en de naaiateliers om dit te kunnen controleren. Persoonlijk contact is belangrijk om de fairtrade principes ook op de werkvloer te handhaven.

Onze kleding is Oeko-Tex®Standard 100 gecertificeerd. Dit certificaat garandeert dat onze bamboekleding vrij is van schadelijke stoffen die een risico vormen voor de gezondheid van de mens.

Ook over het model van het shirt is nagedacht en deze heb ik ook zelf mee getekend:

De achterzijde van de shirts is wat langer dan de voorkant, zodat de rug niet snel bloot komt bij het bukken. Ook aan de mouwen werd een goed rekbare mouwcuff voorzien, zodat je de mouwen makkelijk zelf kan opstropen. De mouwen zijn ook lang genoeg, zodat je bij koude je handen erin kan stoppen.

Shirts zijn verkrijgbaar in de kleuren: olijfgroen, warm geel, diep rood, donkerblauw en ecru.

De shirts zijn enkel met lange mouwen verkrijgbaar in de volgende maten: 110/116, 122/128, 134/140, 146/152, 158/164, 170.

Deze shirts bestaan uit 95% bamboe en 5% elasthaan.

Organic Blend

Nieuw in de collectie zijn de organic- blends: een combinatie van 70% bamboe en 30% bio-katoen. Ze zijn verkrijgbaar in t-shirts met korte mouwen voor zowel dames als heren van maat S tot XXL.